Τσιμισκή 44 - Θεσσαλονίκη 2314019776 6944472549 . . english language
Βιογραφικό
Δρ. Θεόδωρος Κοντούλης

Ο Δρ. Θεόδωρος Κοντούλης είναι Χειρουργός με μακρόχρονη μετεκπαίδευση και κλινική εμπειρία στον τομέα της Μαστολογίας-Χειρουργικής του Μαστού.

 

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορα το 2013, με άριστα.
Το 2009 έλαβε, κατόπιν εξετάσεων, τον τίτλο ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού.
Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (Fellow of the Royal College of Surgeons).

 

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών, πάντα ως έμμισθο μέλος του ιατρικού προσωπικού σε πολλά κρατικά και πανεπιστημιακά Βρετανικά Νοσοκομεία έως και τον βαθμό του Διευθυντή (Consultant). Ενδεικτικά αναφέρονται τα St Mary’s Hospital, Charing Cross, Guy’s and St Thomas’ Hospitals, University Hospital Lewisham, Leighton Hospital-Mid Cheshire Hospitals. Όλες τις πιο πάνω θέσεις τις κατέλαβε μετά από ελεύθερη προκήρυξη με ανοικτή διαδικασία επιλογής.

 

Τον Δεκέμβριο του 2009 επελέγη ως Specialist Registrar (Ειδικός Επιμελητής) Χειρουργικής του Μαστού στο Νοσοκομείο St Mary’s του Πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου.

 

Το 2011 αποτέλεσε σταθμό στην σταδιοδρομία του όταν εξελέγη μεταξύ πολλών υποψηφίων στην θέση του Senior Oncoplastic Fellow (Ειδικός Επιμελητής Ογκοπλαστικής Χειρουργικής Μαστού) του διεθνούς φήμης Κέντρου Μαστού των Νοσοκομείων Guy’s and St Thomas’/King’s College του Λονδίνου.
Επίσης, με υποτροφία της Βρετανικής Εταιρείας Μαστού μετεκπαιδεύτηκε δίπλα στο πρωτοπόρο Γάλλο Ογκοπλαστικό Χειρουργό Emmanuel Delay, διευθυντή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Léon Bérard της Λυών.

 

Eιδικεύτηκε στις παθήσεις του μαστού και απέκτησε ειδική εμπειρία σε όλους τους τομείς της χειρουργικής ογκολογίας, της ογκοπλαστικής και της ανάπλασης του μαστού. Συμμετείχε σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες (SentiMag trial, TARGIT trial) ως ερευνητής του Πανεπιστημίου King’s College London.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012 απέκτησε, μετά από εξετάσεις, την Πιστοποίηση στη Χειρουργική του Μαστού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χειρουργικής (European Board of Surgery Qualification in Breast Surgery-EBSQ)

 

To Νοέμβριο του 2013 επελέγη ως Διευθυντής Χειρουργός Μαστού (Consultant Breast Surgeon) στο Mid Cheshire Hospitals NHS Foundation Trust.

 

Είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Χειρουργικής Ογκολογίας (BASO), της Βρετανικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ABS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μαστολογίας (EUSOMA), της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Μαστού (BSI) και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (EXEM)

 

Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο μαστού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση Ι. Τσιμισκή 44. Η αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού απαιτεί προσέγγιση ομάδας (multidisciplinary approach) και για αυτό το λόγο συνεργάζεται με έμπειρους και διακεκριμένους Ακτινολόγους Μαστού, Ογκολόγους, Ακτινοθεραπευτές, Πλαστικούς Χειρουργούς και Παθολογοανατόμους, με τους οποίους πραγματοποιείται και Ογκολογικό Συμβούλιο, για τη λήψη της πιο ενδεδειγμένης θεραπευτικής επιλογής.

 

 

mastologos-kontoulis.gr - Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη